Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Пролетна тигрова салата

Пролетна тигрова салата

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пролетна тигрова салата
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр.
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • репички - 1 връзка
  • яйца - 4 бр.
  • оцет - редуциран, за овкусяване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим тази пролетна салата, започваме с измиването на зеленчуците.

Марулята се измива старателно лист по лист. След което я оставяте да се изцеди добре от излишната вода. Перата лук и репичките също се обелват и измиват под течаща вода.

Яйцата сварете във вряла вода за 8-10 мин. Щом са готови, ги полейте със студена вода, за да изстинат по-бързо и ги обелете.

Нарежете на тънки линии марулята, лука и репичките. Подсолете ги и овкусете с олио на вкус. Разбъркайте ги и поставете вкусната зелена салата в подходяща дълбока салатна купа.

Обелените яйца нарежете на по 4 парчета и наредете върху зеленчуците. Върху тях минете със редуцирания оцет, така че да се получи имитация на тигрова шарка.

Поднесете пролетната тигрова салата с прибор за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: