Начин на приготвяне
За да приготвим тази пролетна салата, започваме с измиването на зеленчуците.
Марулята се измива старателно лист по лист. След което я оставяте да се изцеди добре от излишната вода. Перата лук и репичките също се обелват и измиват под течаща вода.
Яйцата сварете във вряла вода за 8-10 мин. Щом са готови, ги полейте със студена вода, за да изстинат по-бързо и ги обелете.
Нарежете на тънки линии марулята, лука и репичките. Подсолете ги и овкусете с олио на вкус. Разбъркайте ги и поставете вкусната зелена салата в подходяща дълбока салатна купа.
Обелените яйца нарежете на по 4 парчета и наредете върху зеленчуците. Върху тях минете със редуцирания оцет, така че да се получи имитация на тигрова шарка.
Поднесете пролетната тигрова салата с прибор за сервиране.