Крехко агнешко с гъби и зелен лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
20/04/2020
"Вкусотийка и половина - крехко агнешко с гъби, има и зелен лук за още повече апетит"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 572
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг (предна част)
  • пресен лук - 1 - 2 връзки
  • гъби - 1 буркан
  • ориз - 1 1/2 ч.ч
  • джоджен - сух или пресен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на едри порции и в дълбока купа хубаво го натрийте с червен пипер, сол, джоджен и олио.

Нарежете пресния лук, джоджена и ги сипете в тавата, като полеете с олио, червен пипер и сол, разбърквате и редите порциите месо отгоре.

Сипвате вода до месото, без да го покрива, и завивате с алуминиево фолио.

Печете агнешкото в умерена фурна за около час и половина след което изваждате и прибавяте измития ориз и нарязаните гъби.

Покрийте отново с фолиото и печете още за около 30 минути. После отстранявате фолиото и запичате до хубав червен цвят на месото и гъбите.

Крехкото агнешко с гъби и зелен лук е готово.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар