Начин на приготвяне
Накисваме 3-4 супени лъжици слънчогледови семки в изворна или филтрирана вода, за около 20 - 30 минути.
Измиваме листо по листо цялата розетка зелена салата от крехкия сорт Джентелина. Нарязваме я на тънки лентички заедно с перата пролетен пресен лук.
Добавяме нарязаните на кубченца кисели тиквички (около ½ ч.ч.), от домашно маринованите – стерилизирани в буркан.
Сипваме отцедените слънчогледови семки – събудени, набъбнали и хрупкави от накисването.
Откъсваме листенцата майорана от 3-4 стръка и поръсваме върху салатата заедно с 1 шепа натурални черни маслини Каламон.
Овкусяваме с 3 вида здравословни натурални масла – сусамово, ленено и слънчогледово масло (шарлан), хималайска фино смляна сол, кафява кристална тръстикова захар и прясно изцеден лимонов сок – на вкус.
Разбъркваме и поднасяме на трапезата свежата пролетна салата с кисели тиквички, слънчогледови семки и натурални маслини Каламон, в голяма стъклена купа за салата – салатиера.
Подходяща за един слънчев пролетен пикник и не само!
Чудно Вкусно! Зелената салата с кисели тиквички е готова.