Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Зелена салата с кисели тиквички

Зелена салата с кисели тиквички

Зелена салата с кисели тиквички
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
20/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ако се чудите дали да добавите кисели тиквички към зелената салата, просто го направете"

Необходими Продукти

  • зелена салата - 1 розетка Джентелина
  • пресен лук - перата от 2 - 3 стръка
  • майорана - 3 - 4 стръка, свежи
  • слънчогледови семки - 3 - 4 с.л. или ½ к.ч.
  • кисели тиквички - ½ буркан мариновани
  • маслини - 1 шепа черни (натурални)
  • лимонов сок - прясно изцеден, на вкус
  • кафява захар - 1 равна к.л.
  • хималайска сол - ½ ч.л., на вкус
  • сусамово масло - 1 к.л.
  • ленено масло - 1 к.л.
  • шарлан - 1 ч.л. (натурално слънчогледово масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме 3-4 супени лъжици слънчогледови семки в изворна или филтрирана вода, за около 20 - 30 минути.

Измиваме листо по листо цялата розетка зелена салата от крехкия сорт Джентелина. Нарязваме я на тънки лентички заедно с перата пролетен пресен лук.

Добавяме нарязаните на кубченца кисели тиквички (около ½ ч.ч.), от домашно маринованите – стерилизирани в буркан.

Сипваме отцедените слънчогледови семки – събудени, набъбнали и хрупкави от накисването.

Откъсваме листенцата майорана от 3-4 стръка и поръсваме върху салатата заедно с 1 шепа натурални черни маслини Каламон.

Овкусяваме с 3 вида здравословни натурални масла – сусамово, ленено и слънчогледово масло (шарлан), хималайска фино смляна сол, кафява кристална тръстикова захар и прясно изцеден лимонов сок – на вкус.

Разбъркваме и поднасяме на трапезата свежата пролетна салата с кисели тиквички, слънчогледови семки и натурални маслини Каламон, в голяма стъклена купа за салата – салатиера.

Подходяща за един слънчев пролетен пикник и не само!

Чудно Вкусно! Зелената салата с кисели тиквички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: