Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Панирано пилешко, печено във фурна

Панирано пилешко, печено във фурна

Панирано пилешко, печено във фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Бързо, лесно, вкусно - панирано пилешко месце, печено във фурна"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • марината
  • майонеза - 150 г
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • суха панировка
  • сусам - 3 с.л.
  • корнфлейкс - смлян на ситно
  • олио - 2 - 3 с.л. за поръсване
  • риган - за поръсване
  • чеснов сос - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на едри филета и поръсваме с малко сол и черен пипер. В купа се смесва майонеза, горчица и лимонов сок.

Заливаме месото, покрива се с фолио и оставяме на хладно поне 3 часа.

Смила се в чопър или блендер корнфлейкс и смесваме в чиния със сусама.

Изваждат се филенцата, леко се изтръскват, овалваме от двете страни в сухата панировка и нареждаме върху хартия за печене. Поръсваме с малко сушен риган.

Фурната е загрята на 190 градуса, печем панираното пиле за 20-25 минути и изваждаме.

Сервираме с чеснов сос.Топваш в сосчето и си хапваш, уникално вкусно! Бон апети!

Панираното пилешко, печено във фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: