Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирано пилешко филе с галета

Панирано пилешко филе с галета

Панирано пилешко филе с галета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Няма възрастова група, която да не обича хрупкави пилешки филенца - това е сигурно"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой
  • пилешки гърди - 1
  • галета - 1 ч.чаша
  • лук - на прах
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • сол
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото филе и го нарежете на малки пържолки.

Овкусете със сол и черен пипер и от двете страни, след което оставете да престои 30-тина минути.

Разбийте яйцето в чинийка. В друга сипете подправките с галетата. Разбъркайте ги добре.

Сипете мазнина в тиган и загрейте на котлона.

Потопете пилешките късчета първо в яйцето, след което оваляйте в галетата.

Изпържете панираното пиле от двете страни до хубав златист цвят.

Отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Панираното пилешко филе с галета е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: