Супа с агнешки бульон

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Чирак
122
519
242
186
2
20/04/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 415
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Агнешка Супа

Начин на приготвяне

Агнешките ребра се измиват добре и се слагат в тенджера, покрити с малко вода.

Когато заврат, водата се изхвърля и ребрата се измиват още веднъж.

Заливат се с два литра студена вода и се варят на средно силен котлон около 1 час.

След час към тях се сипва доматеният сок и се добавят нарязаните лук, чесън и подправките.

Картофите се режат на дребни кубчета и заедно с ориза също се добавят към супата.

Вари се докато картофите и оризът омекнат.

След като супата е сварена, се изваждат агнешките ребра и се обезкостяват.

Месото се реже на малки парченца и се връща в агнешката супа.

Готовата супа с агнешки бульон се комбинира чудесно с кисело мляко.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар