Начин на приготвяне
Идеална рецепта за зимните дни - домашен агнешки бульон.
Взимаме костите с остатъци месо и мазнина и ги измиваме добре под течаща вода, слагаме костите w един голям казан или тенджера и догоре пълним с вода.
След като почне да завира, прибавяме вътре сол, черен пипер и дафинов лист и оставяме да къкри на слаб огън.
От време на време изчистваме пяната, която се образува отгоре и я изхвърляме. След около четири часа варене на костите, месото вече само се отделя от костта и спираме котлона.
Изчистваме месото, прецеждаме булона и чакаме едно денонощие да изстине.
На следващия ден обираме мазнината, която покрила цялата горна част на тенджерата, и я слагаме в малки пластмасови кутийки за едно кратна употреба.
По същия начин слагаме булона, който е станал на желе, в еднократни кутийки и всичкия бульон и мазнина слагаме във фризера.
Този агнешки бульон е подходящ за всякакви ястия, вместо да купуваме, използваме домашен бульон, най-подходящ е за малки деца.