Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Канелени козуначени кифли

Канелени козуначени кифли

Канелени козуначени кифли
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Едни от най-пухкавите кифлички, които сме опитвали"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мая - 30 г прясна
  • захар - 130 г
  • яйца - 3 бр. + 1 жълтък за намазване
  • масло - 80 г меко
  • прясно мляко - 250 мл
  • ванилена захар
  • канелена захар - ако не разполагате с готова си пригответе, като смесите малко кристална захар с канела
  • течен шоколад
  • шипков мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно и ги залейте с 50 мл топло мляко, оставете да шупне. Добавете захарта към млякото и бъркайте докато се разтопи, добавете разбитите яйца и ванилената захар.

Пресейте брашното и го смесете със солта, добавете яйчената смес и шупналата мая, половината от мекото масло, месете до получаването на меко и гладко тесто, като добавяте постепенно и останалото масло, оставете да втаса за около 1 час.

Полученото тесто разделете на 2 части, от едната оформете кора и я нарежете на 16 триъгълника, намажете с шипков мармалад и завийте на кифлички, подредете ги в тава на разстояние една от друга.

Другото тесто разделете на 16 малки топчета, от всяко топче оформете малка кора, намажете с течен шоколад и завийте на руло, оформете фитил и завийте на охлюв, подредете ги в тава, намажете всички кифлички с разбития с малко прясно мляко жълтък, тези с мармалада поръсете със захар, а тези с шоколада поръсете с канелена захар, оставете да втасат 10 минути и печете за 30 мин. на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Имах препятствия с тези кифли , гледам по едно време не се пекат , викам а ? кога погледнах що да видя , малкия взел че врътнал копчето да пече фурната само отдолу и се бяха позапекли отдолу повечко , но все пак видях навреме , имахме гости и ги излапаха още топли в събота :)
03.05.2016 15:53
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много апетитни и изкушаващи,страхотни са!
03.05.2016 13:19