Жълт боб яхния

МарияМария
Новак
7
160
9
555
30/08/2013
"Класика за ценители - любимата ни яхния от жълт боб "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 343
  • Преглеждания за месеца842
  • Преглеждания за седмицата463
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • жълт боб - 1/2 кг
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио или зехтин - около 1/2 кафяна чаша
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът и лукът се нарязват на ситно и се задушават в тенджера с мазнината за няколко минути.

Добавят се червеният пипер, бобът и се налива вода, колкото да го покрие.

Вари се на умерен огън до полуготовност, след което се добавят доматите, магданозът и останалите подправки на вкус.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар