Начин на приготвяне
По-голяма касерола се слага на котлона, налива се мазнината и се загрява.
Лукът се обелва и се нарязва на кубчета. Слага се в загрятата мазнина, начупват се дафиновите листа, поръсва се с куркума, разбърква се и се оставя да се задушава.
Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета. Морковите се почистват и се нарязват на по-дебели полумесеци.
Зеленчуците се добавят към лука, разбъркват се няколко пъти и се оставят да се задушат за кратко. Налива се виното.
След няколко минути се налива вода - около 2 чаши - така че да покрие зеленчуковата смес до половина. Захлупва се с капака и се оставя да къкри на тих огън.
Когато картофите и морковите са поомекнали (почти сварени) се изсипва бурканът жълт боб (отцеден от водата), както и консервата домати, които може предварително да нарежете на парченца.
Разбърква се и се оставя да се посгъсти сосът.
Яхнията се подправя със сол на вкус и със ситно нарязан магданоз.
Картофената манджичка с жълт боб е готова.