Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Запечен жълт боб със сланина

Запечен жълт боб със сланина

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Запечен жълт боб със сланина
Снимка: Gordana Danilov
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Не пропускайте да опитате тази вкусна рецепта за запечен жълт боб със сланина - веднага ще се прибави към любимите ви ястия."

Необходими Продукти

  • жълт боб - 800 г замразен
  • пушена сланина - 150 г домашна
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилдики
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • бульон - 2 бр. кубче телешки
  • зехтин - 1 с.л.
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • морска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C.

Измийте и почистете всички зеленчуци.

Лука нарежете на ситно, намачкайте чесъна, домата нарежете на кубчета, моркова настържете на едро, а сланината нарежете на малки парчета.

Сварете за 10 минути жълтия боб и оставете настрани.

В подходящ тиган в умерено загрят зехтин запържете лука за кратко, след това прибавете сланината, чесъна, домата, моркова и задушавайте, докато омекне.

Прибавете процедения жълт боб и кубчетата бульон и задушавайте всичко заедно още няколко минути.

Разбийте яйцата със заквасената сметана и млякото, подправете и залейте върху боба.

Запечете в загрятата фурна до златист загар жълтия боб със сланина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: