Начин на приготвяне
Загрейте олиото в съд за готвене. Добавете ситно нарязаните лук и чесън.
След като зеленчуците омекнат и започнат да отделят аромат, прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи.
Гответе 3-4 минути, като разбърквате с дървена лъжица.
Добавете червения пипер и доматения сок. Разбъркайте и добавете жълтия фасул заедно със сока.
Овкусете със сол, зеленчукова подправка и добавете около 1 ч.ч. топла вода. Похлупете съда и оставете ястието да къкри на тих огън.
Когато картофите и бобът омекнат напълно, овкусете с ментата и джоджена.
Размийте брашното с малко вода на кашичка и сгъстете ястието.
Отстранете съда със зеления боб яхния от огъня.
При поднасянето на яхнията жълт боб с картофи поръсете със свеж магданоз.
Коментари