Начин на приготвяне
Сложете всички съставки в контейнера на хлебопекарната без кравето масло. То трябва да е на стайна температура и много меко. Първо всички течни съставки, сухи, брашното и маята.
Пуснете програма тесто и изчакайте да смеси всички съставки.
Добавете кравето масло на малки количества и до пълното му усвояване.
Оставете хлебопекарната на приключи с месенето и втасването.
Извадете готовото тесто и го разделете на 4 равни части. Всяко парче раздърпайте с ръце на правоъгълник.
В едното сложете от плънката с шоколад за козунак с шоколад. Завийте на руло и усучете.
Във второто сложете локума, отново завийте на руло и усучете за козунака с локум.
В третото разпределете стафиди за козунака със стафиди, а в четвъртото поръсете с малко бадеми, какао и 1 с.л кафява захар.
Сплетете козунака на плитка с 4 фитила. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене и оставете да втаса на топло.
Готовия козунак намажете с олиото, прясното мляко и жълтъка. Поръсете със захар.
Загрейте фурната на 250°C и сложете малка тавичка с вода отдолу.
Изчакайте водата да заври и започне да отделя пара. Намалете фурната на 170 градуса и изчакайте леко да се охлади.
Сложете козунаците Асорти и печете така около 15 минути. Извадете след това тавичката и печете козунака до готовност.
Страхотна рецепта за козунак, която можем само да препоръчаме!