Великденски заек

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
548
735
2
21/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаената чаша да бъде малка.

Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер. Добавяте олиото, киселото мляко и отново разбивате. Пресявате брашното заедно с ванилията и бакпулвера.

Малко по малко i при непрекъснато разбиване добавете сместа с брашното към течната смес и бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Намажете форма на заек с олио и набрашнете.

Изсипете сместа за великденския сладкиш във формата и печете в предварително загрята на 160°C фурна за около 30-40 минути.

Пробвате дали кексът е изпечен, като го бучнете с дървено шишче.

Имате уникален кекс Великденски заек, който радва малки и големи.

Форма за печене пеперуда-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форма за печене пеперуда
11.00 лв.
7.99 лв.
Виж ››

Настроението на масата ще се приповдигне в мига, в който сервирате вашия сладкиш, изпечен във форма на пеперуда. Тавата е с незалепващо покритие и е подходяща за приготвяте на торти, кексове, сладкиши.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар