Булка сладкиш

Булка сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Представяме ви едно сладко изкушение, наречено Булка сладкиш"

Необходими Продукти

  • за крема
  • прясно мляко - 700 мл + 100 мл за намазване
  • захар - 150 г
  • брашно - 3 с.л.
  • нишесте - 2 с.л. бяло
  • ванилия - 2 бр.
  • сметана - 150 г сладкарска, течна
  • за сладкиша
  • яйца - 4 бр. големи /или 5 малки/
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • шамфъстък - за поръсване
  • нар - семенца за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвате с крема за нашия турски сладкиш.

Първо, слагате 700 мл прясно мляко в тенджера на котлона и като се постопли млякото, добавяте захарта и брашното, като постоянно бъркате.

После добавяте бялото нишесте и пак бъркате. Следват ванилиите и накрая течната сметана за торти.

Бъркате, докато се сгъсти, и го сваляте от котлона да изстине и разбърквате само от време на време.

За приготвянето на кокосовия сладкиш разбърквате яйцата и захарта с миксер. После добавяте брашно, разбърквате още малко и печете в умерена фурна до суха клечка.

Когато сладкишът е готов и изстинал, се дупчи с вилица и се залива навсякъде с прясно мляко (около 100 мл).

Следва да намажете сиропирания сладкиш с предварително изстиналия крем и да го оставите да стегне около час в хладилника.

Когато това стане, се поръсва обилно с кокосови стърготини и се прави украса от нар и шамфъстък.

Вашият празничен Булка сладкиш е готов!

Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: