Начин на приготвяне
Покрай Великден на всеки от нас ни е останало доста храна, която се чудим какво да направим.
Повечето хора са отпразнували празника с пълнено агне и е останало доста от него. Затова ви представям най-лесната рецепта за курбан чорба от печено пълнено агнешко.
Първата стъпка за направата му е да накъсате месото и да го сложите във вряла вода за 20 минути. После добавете дробинето от пълненото агне за още 10 минути.
Нивото на водата трябва да е толкова, колкото да покрие месото и дробинето изцяло. Добавете сол на вкус.
След това си пригответе застройката. В купичка или голяма чаша разбийте яйцето и киселото мляко. Към тази смес прибавете 1-2 черпака от агнешкия бульон и разбъркайте.
След това на тънка струйка изсипете застройката обратно при бульона, докато бъркате непрекъснато.
Вашата лесна курбан чорба от печено пълнено агнешко е готова.