Начин на приготвяне
В купичка изсипвате 2-3 ч.л. сол, 2 с.л. червен пипер, 2-3 щипки черен пипер, 3-4 с. л. олио и ситно нарязани пресен девесил и джоджен, хубаво ги смесвате. С тази смес намазвате обилно месото от двете страни и го поставяте в подходяща голяма тава.
Плънката се прави - в дълбок тиган първо запържвате дреболиите и гъбите, след това прибавяте лука и морковите, за да се задушат. След това изсипвате 400 мл вода, червен пипер, 1 с. л. сол и ориза.
Разбърквате докато оризът поеме водата и добавяте доматеното пюре, а накрая слагате подправките - черен пипер, пресен девесил и джоджен.
Пълните агнето с плънката и зашивате с конец. Поставяте в тавата месото и пълните почти до горе с вода тавата. Покривате с фолио за печене на месо тавата и поставяте във фурната да се пече за 3-4 часа на 180-200 градуса.
Сервирате на порции докато е топло и подходящо да се консумира със зелена салата.
Добър апетит! Пълненото агнешко за курбан е много вкусно.
Коментари