Пълнено агнешко за курбан

ЛидияЛидия
Новак
1716048
Пълнено агнешко за курбан
Снимка: Лидия
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
16
"За курбан, за празник или просто когато съберете семейството на обяд - това е вашата рецепта за вкусна агнешко месце"

Необходими Продукти

  • агне - гръдният кош на домашно отгледано агне + дреболиите
  • лук - 2 - 3 глави зрял
  • зелен лук - 8 - 10 стръка
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • гъби - 500 г
  • ориз - 500 г
  • доматено пюре - 1/2 компотен буркан
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • девесил - пресен
  • джоджен - пресен
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка изсипвате 2-3 ч.л. сол, 2 с.л. червен пипер, 2-3 щипки черен пипер, 3-4 с. л. олио и ситно нарязани пресен девесил и джоджен, хубаво ги смесвате. С тази смес намазвате обилно месото от двете страни и го поставяте в подходяща голяма тава.

Плънката се прави - в дълбок тиган първо запържвате дреболиите и гъбите, след това прибавяте лука и морковите, за да се задушат. След това изсипвате 400 мл вода, червен пипер, 1 с. л. сол и ориза.

Разбърквате докато оризът поеме водата и добавяте доматеното пюре, а накрая слагате подправките - черен пипер, пресен девесил и джоджен.

Пълните агнето с плънката и зашивате с конец. Поставяте в тавата месото и пълните почти до горе с вода тавата. Покривате с фолио за печене на месо тавата и поставяте във фурната да се пече за 3-4 часа на 180-200 градуса.

Сервирате на порции докато е топло и подходящо да се консумира със зелена салата.

Добър апетит! Пълненото агнешко за курбан е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Добра рецепта, но гласувам с 4-ка и ще се аргументирам веднага, аз не бих добавила доматено пюре или домати, също така и морков, пресен лук ще сложа около 3 връзки. Всичко друго ще добавя в плънката.
05.04.2017 18:42
2
1