Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Агнешка курбан чорба с пресечени яйца

Агнешка курбан чорба с пресечени яйца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешка курбан чорба с пресечени яйца1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Изпитана рецепта от съкровищницата на Българската кухня - ароматна агнешка крубан чорба със застройка от пресечени яйца"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • вода - 3 л
  • лук - 2 глави
  • масло - 100 г
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • люти чушки - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • ориз - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на парчета, които се сваряват в подсолена вода.

Пяната, която се образува при варенето, се премахва. Лукът се нарязва и се запържва в мазнината.

Добавят се доматеното пюре, лютите чушки и червеният пипер. Запръжката се разрежда с бульон и се сипва в агнешката чорба.

Добавят се нарязаните картофи и оризът. Когато се сварят, се добавят разбитите яйца, за да се пресекат и да се сварят на конци.

Курбан чорбата се поръсва с джоджен.

Агнешката курбан чорба с пресечени яйца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: