Баница с лапад и къри заливка

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
830
2
24/04/2020
"Леко пикантно, точно по вкуса ни - баница с лапад и къри заливка "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на лентички всички листа лапад, като отстраняваме дръжките.

Разделяме нарязаното на броя кори в пакета и поръсваме равномерно върху всяка, а после я нагъваме на хармоника.

Всички набръчкани кори подреждаме в голяма кръгла тава, предварително намазана с шарлан, като ги подреждаме една до друга и разпределяме, без да степваме.

Отгоре поливаме на фина струйка с шарлан и поръсваме с натрошеното краве сирене – около 2 ч.ч., 1 равна к.л. кафява тръстикова захар,

Заливката за нашата баница с лапад приготвяме, като в дълбока купа сипваме всички съставки една след друга: 2 яйца, 1 голяма кофичка кисело мляко – предварително разбъркано с 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 поизравнена ч.л. хималайска сол – на вкус, половин равна к.л. Мадраско къри, 1 равна чаена лъжичка куркума – индийска, половин к.л. смлян кимион, по 2-3 щипки кориандър и джинджифил на прах, сушени и стрити чубрица и босилек, и ½ равна к.л. смлян черен пипер.

Разбъркваме старателно и заливаме баницата, разпределяйки млечната смес със супена лъжица равномерно по повърхността и по краищата на цялата окръжност.

Печем баницата за около 25 минути (зависи от фурната), отгоре и отдолу на 180-200 градуса.

Баница с лапад и къри заливка – наситена с ориенталски подправки. Богата гощавка за цялото семейство!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар