Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Лапад с ориз и заливка

Лапад с ориз и заливка

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Лапад с ориз и заливка
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Лапад с ориз и заливка - бързо, лесно и вкусно"

Необходими Продукти

  • лапад - около 20 листа
  • пресен лук - 1 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • заливка
  • кисело мляко - 400 г
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • пресен чесън - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада от дебелата жила в средата на листото и го нарежете. Нарежете 1 връзка пресен лук.

Загрейте олиото и задушете в него лука. След минута прибавете лапада.

Щом и той омекне, добавете ориза, предварително измит. Прибавете сол и черен пипер на вкус и налейте 3 чаши вода.

Гответе ястието около 15 минути, до готовност на ориза, бъркайки периодично. При необходимост добавете още малко вода.

Щом оризът се свари го разпределете в 4 чинии.

След това пригответе заливката.

Нарежете на ситно 1 стрък пресен чесън и го смесете с киселото мляко. Прибавете също и щипка сол.

Разпределете чесновото мляко в чиниите.

Загрейте 4 с. л. олио и прибавете малко червен пипер. Полейте по лъжица върху киселото мляко и лапада с ориз и заливка е готов за сервиране.

Лападът с ориз и заливка е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: