Начин на приготвяне
Почистете лапада от дебелата жила в средата на листото и го нарежете. Нарежете 1 връзка пресен лук.
Загрейте олиото и задушете в него лука. След минута прибавете лапада.
Щом и той омекне, добавете ориза, предварително измит. Прибавете сол и черен пипер на вкус и налейте 3 чаши вода.
Гответе ястието около 15 минути, до готовност на ориза, бъркайки периодично. При необходимост добавете още малко вода.
Щом оризът се свари го разпределете в 4 чинии.
След това пригответе заливката.
Нарежете на ситно 1 стрък пресен чесън и го смесете с киселото мляко. Прибавете също и щипка сол.
Разпределете чесновото мляко в чиниите.
Загрейте 4 с. л. олио и прибавете малко червен пипер. Полейте по лъжица върху киселото мляко и лапада с ориз и заливка е готов за сервиране.
Лападът с ориз и заливка е много вкусен.