Начин на приготвяне
На първи прочит много лесна рецепта....когато знаеш няколко тайнички за нея.
1. Плочките кашкавал не трябва да са тънки. Поне 9-10 мм.
2. Слагат се в камерата на хладилника или във фризера за 15 минути. Стегнатият по този начин кашкавал се капсулира в панировката, преди да започне да се топи. Все пак на него няма какво да му готвим.
Това посъветвах и сина си, когато реши, че ще паниран кашкавал.
Приготвят се чинии: за брашното и за яйцата, които се разбиват.
Олиото се сгорещява в широк тиган. Кашкавалът се изважда и се потапя в яйцата, в брашното и пак в яйцата.
Стоях до момчето си и му подсказвах да си занесе чинията с яйцата и приготвената в нея плочка кашкавал, за да може бързо да я сложи в тигана.
И така за всяко парче. Пържат се само по минута и се обръщат с лопатка, не с вилица. Той ме слушаше и това беше неговото бойно кръщене в правенето на паниран кашкавал.
Затова нарекох рецептата така.