Желирани розички с мюсли, шоколад и Орео

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
207
921
466
164
1
24/04/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива със захарта и смлени Орео до гъста консистенция.

Разтворете желатина в млякото и сока. Желатинът трябва да се накисва и много често се разбърква в продължение на най-малко 30 минути, но може да е и повече в зависимост от желатина.

Докато не набъбне напълно и се превърне в гъста хомогенна маса.

Затоплете желатина на водна баня, докато се разтвори напълно.

Но не позволявайте да се вари! Ако всичко се прави така, няма да има бучки!

Изсипете в сметаната и смес от мюсли, Орео и ванилия.

Разбърква се добре и се изсипва в леко намокрени формички.

Оставят се на студено място или в хладилник, за да стегне желето.

Поднесете десерта към трапезата.

Приятен апетит с тези желирани розички с мюсли, шоколад и Орео!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ана Мики
Ана Мики
24.04.2020 17:13
Изглеждат красиво. Дъщеря ми обича всякакви ястия с желатин. Скоро ще я изненадам с тези розички.
0
0