Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Зелени кюфтенца от нахут

Зелени кюфтенца от нахут

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Зелени кюфтенца от нахут
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Веган кюфтенца с нахут - здравословни и супер вкусни"

Необходими Продукти

  • нахут - 220г сварен
  • лук - 1 малка глава кромид
  • чесън - 1 малка скилидка
  • олио от гроздови семки - 20 мл или зехтин
  • босилек - 1 стрък пресен
  • копър - няколко стръкчета пресен
  • магданоз - няколко стръкчета пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • сода за хляб - 1/2 ч.л. + 1 ч.л. оцет или лимонов сок
  • вода - около 100 мл, колкото почти да покрие всичко
  • брашно от нахут - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер или чопър сложете всички съставки освен нахутеното брашно, содата и оцета и блендирайте, докато не получите гладка леко течна зелена смес.

Изсипете зелената смес в купа и добавете брашното от нахут и содата + оцета, разбъркайте и смесете всичко добре.

Трябва да получите тесто с гъстота, която позволява да оформите кюфтенца, без те да се разливат.

Вземете част от сместа и сложете в тава, покрита с хартия за печене, използвайте лъжици, за да ги оформите.

Печете нахутените кюфтенца в предварително загрята на 170°С фурна за 30 минути.

Сервирайте зелените кюфтенца от нахут топли или студени с любимия ви сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: