Кюфтенца от нахут, ориз и леща

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кюфтенца от нахут, ориз и леща
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Зеленчукови кюфтенца - наслада за очите и предизвикателство за небцето! Не пропускайте да опитате"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 ч.ч. от консерва
  • ориз - 1 к.ч.
  • леща - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 3 стръка
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 1 бр. прясно
  • галета
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза с няколко води и сваряваме в подсолена вода до готовност. Изливаме водата и отцеждаме. Лещата също измиваме добре и сваряваме до омекване.

Слагаме в цедка и добре отцеждаме. В купа смесваме сварените ориз и леща и прибавяме нахут от консерва.

Добавяме почистен и нарязани ситно зелен лук, джоджен (пресен) на вкус и разбито яйце. Разбъркваме и ръсваме черен пипер, сол, настърган кашкавал (1-2 с.л.) и галета, да се получи по-плътна смес за кюфтенца.

В тава върху намазана с мазнина хартия за печене слагаме кюфтенцата (помагаме си с лъжица за сладолед ). Отгоре на всяко кюфтенце поръсваме настърган кашкавал и запичаме в нагрята фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#178506
Потребител#178506
Звучи добре и изглежда апетитно. Поздравления! Непременно ще я пробвам.
25.11.2016 22:17