Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Кюфтенца от нахут с яйца

Кюфтенца от нахут с яйца

IvankaIvanka
Новак
252422
Кюфтенца от нахут с яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12-14
"Ако ни кажете какво е другото име на нахутените кюфтенца, ще ви почерпим с още една"

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г
  • лук - 2 гл.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се измива и се накисва 12-16 часа предварително.

Набъбналият нахут се трие между дланите на ръцете, за да се отстранят люспите и се слага в подсолена вода, за да се свари.

Свареният нахут се претрива през гевгир и към него се прибавят нарязаните на дребно лук и магданоз, яйцата, брашното, черния пипер и сол. Омесва се кайма, от която се оформят кюфтенцата.

Нахутените кюфтенца се изпържват в загрята мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Су
Су
Само не разбирам кое им е постното като имат яйца вътре...
22.01.2014 10:16
7