Начин на приготвяне
Коноата се сварява в леко подсолена вода. Щом е готова, я оставете на страни, но не изхвърляйте течността, тъй като може да ви потрябва.
В подходящ дълбок съд изсипете киноата, нахута.
Спанакът се измива и се нарязва на едри парчета. Добавя се в купата с куноата и нахута. С помощта на пасатор пасирайте за няколко минути. Не търсим идеално гладка смес, нека останат и по-едри парченца.
Към тези съставки добавете и пресованата скилидка чесън и две лъжици микс от семена (слънчоглед, тиквени семки, ленено семе, сусам).
Разбъркайте сместа добре.
Оформете зеленчуковите кюфтенца, като ако са много лепкави, си помогнете като навлажните ръцете си.
Намажете тавичка с малко мазнина (олио), оформете кюфтенцата и сложете в предварително зягрята фурна на 180°C за около 40 мин.
Поднесете кюфтенца от киноа и нахут със салата по избор.