Пържени кюфтенца от нахут

GeorgievaivGeorgievaiv
Новак
81122476
Пържени кюфтенца от нахут
Снимка: Georgievaiv
1 / 2
21/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Любимите ни нахутени кюфтенца, които по нищо не отстъпват на месните!"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г пресен /може и от консерва/
  • чесън - 1/2 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - 100 - 150 г
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зеленчукова подправка - Маги
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нахута има обелки ги премахнете, след което го оставете да престои във вода една нощ.

Отцедете го, залейте с вода и варете още около 90 минути. Ако е от консерва, може да пропуснете варенето.

Пасирайте нахута заедно с останалите съставки - чесън, лук, кориандър, кимион и магданоз с миксер ще ви бъде трудно, по-добре е с кухненски робот. Ако все пак изберете миксер, бъдете подготвени да пръска.

Първо, намачкайте с лъжица нахута и след това действайте с миксер. Прибавете малко червен пипер, черен пипер и сол на вкус и по желание подправка зеленчуци на Маги.

С навлажнени ръце оформете малки кюфтенца от нахут и ги оставете за малко в хладилника около 5/10 минути, след това започнете да ги пържите.

За да сте по-сигурни, че няма да се разпаднат, може да ги овалвате в малко брашно или галета.

Поднесете невероятните зеленчукови кюфтенца с чеснов сос.

А може да ги сервирате и в арабски питки, пълни със зеленчуци като вегетариански сандвич.

Бон апети с тези пържени кюфтенца от нахут!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#160285
Потребител#160285
Нито едно кюфте не остана цяло. Вероятно аз нещо не направих както трябва. Мисля, че има нужда от слепващ компонент или не успях да направя достатъчно хомогенна смес.
11.01.2022 17:15