Начин на приготвяне
Ако нахута има обелки ги премахнете, след което го оставете да престои във вода една нощ.
Отцедете го, залейте с вода и варете още около 90 минути. Ако е от консерва, може да пропуснете варенето.
Пасирайте нахута заедно с останалите съставки - чесън, лук, кориандър, кимион и магданоз с миксер ще ви бъде трудно, по-добре е с кухненски робот. Ако все пак изберете миксер, бъдете подготвени да пръска.
Първо, намачкайте с лъжица нахута и след това действайте с миксер. Прибавете малко червен пипер, черен пипер и сол на вкус и по желание подправка зеленчуци на Маги.
С навлажнени ръце оформете малки кюфтенца от нахут и ги оставете за малко в хладилника около 5/10 минути, след това започнете да ги пържите.
За да сте по-сигурни, че няма да се разпаднат, може да ги овалвате в малко брашно или галета.
Поднесете невероятните зеленчукови кюфтенца с чеснов сос.
А може да ги сервирате и в арабски питки, пълни със зеленчуци като вегетариански сандвич.
Бон апети с тези пържени кюфтенца от нахут!
Коментари