Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Кашкавалени рулца в кори за баница

Кашкавалени рулца в кори за баница

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
23103611
Кашкавалени рулца в кори за баница
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 или 8 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на филии на около 1 сантиметър дебелина.

Всяка от филиите се нарязва по дължина на парчета също с около 1 сантиметър дебелина. Получават се дебели ленти.

Яйцата се чукват в голяма купа. Разбиват се добре.

Подготвят се корите за баница. Разрязват се на 4 еднакви правоъгълника.

Взима се парче кора и се намазва с разбитото яйце. Слага се втора кора отгоре. За всяко парче кашкавал се използва двойна кора.

Слага се парче кашкавал и се завива. Първо се завива от двете страни и се навива. В края кората се намазва с яйце, за да се залепи.

Процедурата се повтаря до изчерпване на кашкавала.

В касерола се слага олио да загрее. Готовите солени пурички се потапят в яйце. Пържат се в загрятата мазнина до златист загар.

Панираният кашкавал се изважда върху кухненска хартия.

В купа се слагат майонезата и киселото мляко. Добавя се малко сол.

Чесънът се пресира с преса за чесън и се добавя. Разбърква се добре.

Кашкавалените рулца в кори за баница се гарнира чудесно с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: