Начин на приготвяне
В тенджерка слагаме водата и захарта да заврат и варим сиропа до прозрачност.
Охлаждаме готовия сироп.
Наситняваме халвата и я оставяме настрана.
Разбиваме хладка сметана до готовност и я оставяме в хладилника.
В купа наливаме охладения сироп, добавяме жълтъците и разбиваме.
Поставяме купата на водна баня и загряваме, като непрекъснато бъркаме.
Сваляме от огъня, добавяме халвата и разбиваме, докато кремът изстине до стайна температура.
Изваждаме от хладилника сметаната и на два пъти я добавяме към крема, като разбъркваме внимателно с шпатула в една посока, до получаване на еднородна маса.
Разсипваме в подходящи чаши сметановия крем и украсяваме с ядки, плодове и т.н.
Оставяме крема във фризера за няколко часа, след което сервираме.