Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Безглутенов маслен пай с конфитюр от праскови

Безглутенов маслен пай с конфитюр от праскови

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Безглутенов маслен пай с конфитюр от праскови
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Впечатляващ маслен пай без глутен, който се консумира с удоволствие и без мярка"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 150 г
  • картофено нишесте - 100 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 80 мл.
  • бакпулвер - 5 г
  • лимонова кора - щипка
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • захар - 100 г
  • конфитюр от праскови - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен безглутенов сладкиш счупете яйцето и добавете жълтъка, налейте олиото. Смесете двете нишестета с оризовото брашно. Добавете щипка сол и бакпулвера.

Прибавете на порции сухата смес към яйчената. Ароматизирайте с ваниловата захар и настърганата лимонова кора.

Прибавете захарта.

Месете, докато хомогенизирате добре продуктите.

Завийте тестото за пай в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час. Безглутеновото тесто е трудно за работа, затова, за да ви е по-лесно, поръсете с оризово брашно парче хартия за печене.

Отделете си парче тесто, колкото юмрук, а останалото сложете върху хартията.

Поръсете тестото с оризово брашно и сложете върху него друго парче хартия за печене.

Разточете през нея тестото на голям кръг. Прехвърлете в тавичка 22 см заедно с хартията, а горната отстранете. Оформете висок борд по стените на тавата.

Надупчете дъното с вилица. Изсипете конфитюра. На набрашнена повърхност разточете отделеното тесто и нарежете ленти с ширина 2 см.

Поставете ги върху конфитюра. Изпечете масления пай на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Извадете готовия безглутенов маслен пай с конфитюр от праскови от фурната и охладете на решетка. Поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: