Начин на приготвяне
За този вкусен безглутенов сладкиш счупете яйцето и добавете жълтъка, налейте олиото. Смесете двете нишестета с оризовото брашно. Добавете щипка сол и бакпулвера.
Прибавете на порции сухата смес към яйчената. Ароматизирайте с ваниловата захар и настърганата лимонова кора.
Прибавете захарта.
Месете, докато хомогенизирате добре продуктите.
Завийте тестото за пай в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час. Безглутеновото тесто е трудно за работа, затова, за да ви е по-лесно, поръсете с оризово брашно парче хартия за печене.
Отделете си парче тесто, колкото юмрук, а останалото сложете върху хартията.
Поръсете тестото с оризово брашно и сложете върху него друго парче хартия за печене.
Разточете през нея тестото на голям кръг. Прехвърлете в тавичка 22 см заедно с хартията, а горната отстранете. Оформете висок борд по стените на тавата.
Надупчете дъното с вилица. Изсипете конфитюра. На набрашнена повърхност разточете отделеното тесто и нарежете ленти с ширина 2 см.
Поставете ги върху конфитюра. Изпечете масления пай на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.
Извадете готовия безглутенов маслен пай с конфитюр от праскови от фурната и охладете на решетка. Поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!