Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пухкав омлет с гъби, праз и чушки

Пухкав омлет с гъби, праз и чушки

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Пухкав омлет с гъби, праз и чушки
Снимка: Габриела
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 3бр. (за 1 омлет)
  • праз - 1/2 стрък
  • гъби - 200 г
  • червени чушки - 2 бр.
  • мляко - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците нарязваме на ситно и запържваме в дълбок тиган до готовност. Осоляваме ги за вкус.

Яйцата разбиваме на пяна в дълбока купа, добавяме прясното мляко и овкусяваме с малко сол, черен пипер и чубрица.

Запържените зеленчуци добавяме към яйцата.

В тиган загряваме мазнина и добавяме яйчената смес със зеленчуци.

Като разпределяме сместа за 2 порции вкусен омлет.

Тигана покриваме с алуминиево фолио, за да се сготви и отгоре.

Поднасяме пухкавия омлет с гъби, праз и чушки топъл.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: