Безглутенова зеленчукова запеканка с моцарела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
441
5k
1k
1k
2
26/04/2020
"Единственото нещо, което липсва на зеленчуковата запеканка, е глутен, така че записвайте рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо759
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нережете всички зеленчуци. Сложете ги в удобен тиган, полейте с 1 кафяна чашка зехтин, посолете и овкусете с черен пипер.

Захлупете съда и гответе на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Отдръпнете съда от котлона, охладете.

В купа счупете яйцето, прибавете настъргания пармезан и оризовото брашно.

Хомогенизирайте продуктите. Прибавете получената смес при зеленчуците и разбъркайте добре.

Застелете форма 18 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене.

Изсипете сместа и изпечете зеленчуковата запеканка на 200°C за около 25-30 мин.

Извадете формата от фурната, поръсете с настърганата моцарела, щипка риган и щипка черен пипер. Полейте със струйка зехтин.

Върнете диетичната запеканка отново във фурната и запечете до приятен загар на моцарелата.

Безглутеновата зеленчукова запеканка с моцарела може да поднесете като основно ястие или гарнитура за печено месо.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар