Начин на приготвяне
Нережете всички зеленчуци. Сложете ги в удобен тиган, полейте с 1 кафяна чашка зехтин, посолете и овкусете с черен пипер.
Захлупете съда и гответе на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Отдръпнете съда от котлона, охладете.
В купа счупете яйцето, прибавете настъргания пармезан и оризовото брашно.
Хомогенизирайте продуктите. Прибавете получената смес при зеленчуците и разбъркайте добре.
Застелете форма 18 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене.
Изсипете сместа и изпечете зеленчуковата запеканка на 200°C за около 25-30 мин.
Извадете формата от фурната, поръсете с настърганата моцарела, щипка риган и щипка черен пипер. Полейте със струйка зехтин.
Върнете диетичната запеканка отново във фурната и запечете до приятен загар на моцарелата.
Безглутеновата зеленчукова запеканка с моцарела може да поднесете като основно ястие или гарнитура за печено месо.
Да ви е сладко!