Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Зеленчукова запеканка Пица

Зеленчукова запеканка Пица

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Зеленчукова запеканка Пица
Снимка: Анелия Цонева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Най-леката пица - хем без тесто и месо - хем уникално вкусна"

Необходими Продукти

  • моркови - 300 г
  • тиквички - 200 г
  • зелен лук - 50 г
  • сол - на вкус
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • домати - 200 г
  • печурки - 50 г
  • маслини - 50 г
  • риган - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е най-леката пица, при която няма да ви липсва нито тестото, нито месото.

Продуктите са за среден размер пица с диаметър 24 см.

Настържете тиквичката и моркова, разбъркайте добре и прибавете кимиона и солта.

Накълцайте и прибавете зеления лук. Разбъркайте всички зеленчуци и оставете да престоят в гевгир поне 10 мин.

Намажете дъното на подходяща тавичка с една супена лъжица олио. Разстелете поелите вече подправките зеленчуци, като притискате хубаво, за да се получи блат с равномерна дебелина и намажете отгоре с втората лъжица олио.

Печете запеканката на 200 градуса 40 минути в по-долния сектор на фурната. Когато крайчетата започнат да почерняват, а блатът придобие кафеникав загар е време да го сложите едно ниво над средата на фурната и да обърнете печенето само отгоре.

Печете така около 10 минути, докато приготвите плънката. Нарежете домата и гъбите на кубчета, а маслините обезкостете и накълцайте. Прибавете ригана /ако нямате, заместете с чубрица/ и разбъркайте.

Разпределете равномерно плънката и отново запечете отгоре за около 15 минути, колкото да поизсъхнат ъгълчетата на зеленчуците и ароматът им да се отключи, но в същото време да останат сочни и свежи.

Изключете фурната и поръсете със 100 г настърган кашкавал и оставете на изключена фурна за около 5 минути.

Зеленчуковата запеканка Пица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: