Начин на приготвяне
Разбиваме меда и содата на пяна. Прибавяме яйцата, пудрата захар, ванилията и брашното.
Замесваме тесто, което разделяме на две равни части и разстиламе в две еднакви тавички, намазани с растително масло. Печем на умерена температура.
Сваряваме крем от прясното мляко, брашното и половината от захарта и оставяме да изстива. Разбиваме маслото на пяна и към него при непрекъснато биене прибавяме останалата захар.
Към тази смес добавяме изстиналия млечен крем.
Изваждаме корите от тавите и след като изстинат, изсипваме крема върху едната и похлупваме с другата.
Отгоре с четка нанасяме лимоновата глазура, която приготвяме като разбием пудрата захар, кравето масло и лимоновия сок.
Оставяме медения сладкиш да престои една нощ и го нарязваме на резенчета.
Много вкусни и фини медени резени с глазура.
Коментари
При така зададените съставки и количества, тестото става много твърдо и се приготвя трудно дори с робот. Трябва да го разточите, за да го сложите в тавичката за печене и ако нямате много опит, ще Ви трябва доста време, за да го докарате в нужната форма. Аз го разточих върху кухненска хартия, след което го сложих в тавата направо с хартията. Намокряйте или намазнявайте леко точилката, защото иначе залепва.
При така зададените количества захар десертът става много сладък, така че ако не обичате твърде сладко, намалете количеството захар за блатовете и крема наполовина. Не намалявайте захарта за глазурата, защото ще стане много рядка.