Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Глазури»Малинов топинг за сладкиши и десерти

Малинов топинг за сладкиши и десерти

редакция:
Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
23104611
Малинов топинг за сладкиши и десерти3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Рецепта за малинов топинг, с който десертите придобиват съвсем различен вкус."

Необходими Продукти

  • малини - 2 ч.ч. замразени
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • за десерта
  • ябълки - 3 бр.
  • банани - 2 бр.
  • ягоди - 6 бр.
  • сладолед - 6 топки
  • шоколад - 1 бр.
  • бисквитки - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер се изсипват замразените малини.

Добавя се съвсем малко вода, за да се смелят по-лесно.

Когато се блендират, се слагат в тиган.

Оставят се малко, за да се изпари сложената вода, като се разбърква.

Добавя се захарта. Разбърква се малиновият сос. Оставя се на котлона до сгъстяване на плодовия топинг.

Предложение за приложение на малиновия топинг за сладкиши и десерти.

Ябълките и ягодите се измиват. Подготвят се 6 десертни купички. Ябълките се обелват. Във всяка от купичките се нарязват на кубчета по половин ябълка, като се отстранявят семките.

Нарязва се по 1/3 от бананите на кръгчета. Добавя се ягодката.

Шоколадът се разтапя на водна баня, като се разбърква.

Слага се топка сладолед. Добавя се от разтопеният шоколад.

Добавя се и от малиновия топинг за сладкиши и десерти.

Завършва се с бисквитка. Лек десерт с идеално допълващ го малинов топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: