Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Разкошен чийзкейк с малинов топинг

Разкошен чийзкейк с малинов топинг

Разкошен чийзкейк с малинов топинг
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Тайничко ще си хапваме отново и отново от този разкошен чийзкейк дори след вечеря"

Необходими Продукти

  • за блата
  • масло - 100 грама
  • бисквити - 200 грама (с масло)
  • за крема
  • маскарпоне - 250 грама
  • течна сметана - 250 мл за разбиване
  • крема сирене - 1 кутийка Филаделфия (натурално)
  • пудра захар - на вкус
  • за соса
  • захар - 5 с.лъжици
  • малини - 150 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите и ги смесете с втечненото масло, разбъркайте добре.

Подгответе си форма с падащ ринг (25 см). Покрийте я с хартия за печене и изсипете бисквитените трохи (оставете малка част за украса). Притискайте добре, за да се оформи бисквитен блат.

Приберете формата в хладилника, за да стегне блатът.

През това време пригответе крема. Сипете добре охладената сметана в купа и разбийте до получаване на гъст крем, а в края добавете пудрата захар. Сипете маскарпонето и крема сиренето, като използвате миксер за разбъркването, за да получите хомогенна смес.

Сипете сметановия крем върху бисквитената основа. Приберете чийзкейка в хладилник за една нощ.

На следващия ден пригответе соса. Измийте малините и ги кипнете за 5-6 минути заедно със захарта. Охладете малиновия сос.

С помощта на нож минете по ръбовете на чийзкейка и освободете от формата. Полейте с малиновата смес и пак приберете в хладилник.

От заделената смес с бисквити направете малки топчета и ги подредете отгоре.

Разкошният чийзкейк с малинов топинг е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: