Начин на приготвяне
Смелете бисквитите и ги смесете с втечненото масло, разбъркайте добре.
Подгответе си форма с падащ ринг (25 см). Покрийте я с хартия за печене и изсипете бисквитените трохи (оставете малка част за украса). Притискайте добре, за да се оформи бисквитен блат.
Приберете формата в хладилника, за да стегне блатът.
През това време пригответе крема. Сипете добре охладената сметана в купа и разбийте до получаване на гъст крем, а в края добавете пудрата захар. Сипете маскарпонето и крема сиренето, като използвате миксер за разбъркването, за да получите хомогенна смес.
Сипете сметановия крем върху бисквитената основа. Приберете чийзкейка в хладилник за една нощ.
На следващия ден пригответе соса. Измийте малините и ги кипнете за 5-6 минути заедно със захарта. Охладете малиновия сос.
С помощта на нож минете по ръбовете на чийзкейка и освободете от формата. Полейте с малиновата смес и пак приберете в хладилник.
От заделената смес с бисквити направете малки топчета и ги подредете отгоре.
Разкошният чийзкейк с малинов топинг е готов.