Начин на приготвяне
Сиренето се отцежда върху дебела хартия и се натрошава на едро.
Сушеният лук се накисва в олио за 30 мин, като количеството олио трябва е достатъчно за готвенето.
Пиперките се почиства, ако не са почистени при консервирането, и се отцеждат върху дебела хартия, след което се нарязват на едро.
Доматите се нарязват на едри кубчета.
Сушеният лук, който е накиснат, се слага с олиото, в което е киснат в дълбок тиган.
Задушава се 5 мин след сгорещяването и се прибавят пиперките.
Запържват се 5 мин, след което се прибавят доматите. Запържва се 10 мин при продължително бъркане.
Яйцата се разбъркват много добре с телена бъркалка и се прибавят към зеленчуците, като сол не се прибавя към апетитния миш-маш.
Разбърква се 5 мин и се сваля от огъня.
Оставя се да изстине този вкусен зимен миш-маш.