Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Грахова мусака от 1927 г.

Грахова мусака от 1927 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Грахова мусака от 1927 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Разнообразете рецептурника с тази грахова мусака - изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • грах - 500 г консерва
  • кафяв ориз - 2 ч.ч.
  • сух лук - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 500 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства и измива много добре до бистра вода. Слага се в купа и залива с вода.

Оставя се да се накисне за 30 мин, след което водата се изхвърля.

В тава с капак, в която ще се пече мусаката, се слага сушеният лук и се залива с олио и малко вода.

Задушава се 20 мин под капак в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След завършването се прибавя накиснатият ориз и се разбърква.

Залива се с 5 ч.ч. топла вода и се пече под капак във фурната за 30 мин.

След това се прибавя грахът, посолява се и се залива с 2 ч.ч. топла вода.

Пече се под капак 30 мин.

Киселото мляко се разбърква с яйцата до получаване на еднородна смес, с която се залива мусака с ориз 30 мин след прибавянето на граха.

След като се залее със заливката, граховата мусака от 1927 г. се пече 20 мин без капак на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: