Морковен блат за торта

Морковен блат за торта

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
100
519
221
279
1
27/04/2020
"Ето една интересна основа за торта - морковен блат, който вече ви гарантира страхотния вкус на вашия сладкиш"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 468
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта и солта се разбиват с миксер, докато сместа се сгъсти и стане обемна.

Към тази смес добавяме ванилията, настърганата лимоновия кора и олиото, отново разбиваме.

Прибавят се настърганите моркови, които преди това сме отцедили от сока, прибавят се и настърганите орехи. Всичко се разбърква с дървена лъжица.

Последно добавяме предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвер, содата и подправките.

Разделяме сместа на две равни части. Изпичаме два блата за морковена торта един след друг във форма, покрита с хартия за печене.

Формата е с размер 26 см.

Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 180°C за 20 мин всеки.

Морковеният блат за торта се охлажда върху решетка.

Аз покрих всеки блат с глазура от разбито маскарпоне с пудра захар и оформих пастички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар