Начин на приготвяне
Нарежете пилешките бутчета на порции и ги овкусете със сол и пипер.
Загрейте в тиган малко мазнина и ги запържете по 5 минути от двете страни.
Извадете ги в подходяща чиния.
В същия тиган сипете олио (ако е необходимо) и запържете нарязаните лук, морков и чушки.
След няколко минути прибавете чесъна и ориза.
След това добавете чоризото, доматите, нахута, червения пипер, даф. лист, виното, бульона и около 150 мл топла вода.
Оставете да къкри десетина минути и изсипете в тавичка.
Отгоре подредете бутчетата и печете на 180°C около 30-35 минути или докато се абсорбира течността от ориза.
Извадете пилето с ориз, добавете нарязаните маслини и поръсете с магданоз.
Да ви е сладко с това пиле с ориз, нахут и чоризо! :)