Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с чоризо и ориз

Пилешки бутчета с чоризо и ориз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешки бутчета с чоризо и ориз
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Бутчета с ориз? Знаем как да ги направим двойно по-вкусни от класическите - вижте тук"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешки бутчета - 4 бр. долни
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чоризо - 220 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • мащерка - прясна 1 с.л. листенца
  • бяло вино - 150 мл
  • бульон - 850 мл пилешки
  • ориз - 330 г
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерена температура. Запържете бутчетата до златисто от всички страни (за около 15 мин.) Междувременно почистете червената чушка и я нарежете на едри парчета.

Обелете и нарежете на кръгчета чоризо. Почистете и нарежете лука и чесъна на ситно. Извадете бутчетата от тигана и намалете температурата на котлона.

Изсипете нарязаните лук и червена чушка и гответе около 10 мин. до омекване. Добавете чоризото и чесъна и запържете за около 5 мин. Разбъркайте с доматеното пюре и гответе около минута.

Върнете пилешките бутчета и добавете мащерката, бялото вино и бульона. След като заври, покрийте с капак и оставете ястието да се готви около 25 мин. на тих огън.

При готовност добавете ориза и гответе още около 20 мин., или докато се сготви оризът.

При необходимост, ако оризът не е сготвен, а е абсорбирал цялата течност, можете да добавите бульон или вода до напълното му сготвяне. Накрая поръсете с нарязания на ситно магданоз.

Пилешките бутчета с чоризо и ориз са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: