Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на хапки.
В купа се разбиват яйцата със соевия сос и щипка сол. Пилешкото филе се слага в сместа и се разбърква добре.
Покрива се с капак или стреч фолио и се оставя около 15 мин да се овкуси.
След това се добавя брашното при пилешките късчета и се разбърква до получаване на кашичка.
Така приготвените пилешки хапки се пържат в горещо олио до златисто.
Оставят се леко да се охладят и отцедят от излишната мазнина върху домакинска хартия.
През това време се приготвя сосът. В касерола се слагат водата, медът, кетчупът, сокът от изцедения лимон и сусамовото олио.
Сместа се разбърква на слаб огън около 10 мин до сгъстяване.
Пилешките хапки се поръсват със сусам и се поливат с топлия сос.
Пилешките хапки с мед и сусам се поднасят топли.