Начин на приготвяне
Нагрейте олиото, добавете нарязаните лук, морков и чушка, запържете на слаб огън до омекване на зеленчука. Обелете и нарежете наденицата на колелца, добавете я към зеленчука и запържете за кратко.
Прибавете брашното и запържете за кратко, червеният пипер и разбъркайте и веднага налейте топлата вода.
Добавете двата вида черен пипер, дафиновия лист и посолете на вкус, оставете да къкри до леко сгъстяване. Малко преди да свалите от огъня добавете настърганите домат и чесън.
Готовата яхния поръсете с магданоз и свалете от огъня, затворете капака да се задуши магданоза.
Сервирайте с гарнитура картофено пюре или сварен ориз.
Вкусната яхния с наденица е готова.