Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Вкусна яхния с наденица

Вкусна яхния с наденица

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Вкусна яхния с наденица
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Лесна селска гозба, която да споделите със семейството си"

Необходими Продукти

  • наденица - 3 бр. Македонска
  • олио - 4 с.л.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава голяма
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 5 бр. зърна
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • вода - 700 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрейте олиото, добавете нарязаните лук, морков и чушка, запържете на слаб огън до омекване на зеленчука. Обелете и нарежете наденицата на колелца, добавете я към зеленчука и запържете за кратко.

Прибавете брашното и запържете за кратко, червеният пипер и разбъркайте и веднага налейте топлата вода.

Добавете двата вида черен пипер, дафиновия лист и посолете на вкус, оставете да къкри до леко сгъстяване. Малко преди да свалите от огъня добавете настърганите домат и чесън.

Готовата яхния поръсете с магданоз и свалете от огъня, затворете капака да се задуши магданоза.

Сервирайте с гарнитура картофено пюре или сварен ориз.

Вкусната яхния с наденица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: