Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Пролетна супа с лобода, спанак и джанки

Пролетна супа с лобода, спанак и джанки

Пролетна супа с лобода, спанак и джанки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Докато има джанки, не пропускайте да приготвите тази пролетна супа"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 3 стръка
  • лапад - 1 шепа
  • лобода - 1 шепа
  • джанки - 5 - 6 бр. зелени
  • домати - 1/2 к.ч. смлени
  • червен пипер - 1 к.л.
  • фиде - 1 шепа
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът и лободата се измиват и почистват от жилките. Зеленият лук се измива и нарязва на дребно, след което се задушава в малко мазнина и вода в тенджерата в която ще готвим.

След като се задуши се прибавят накъсаните на парчета лапад и лобода. След като си променят цвета се прибавя червеният пипер. Разбърква се и се прибавят смлените домати и джанки.

Разбърква се отново и се долива топла вода. Прибавя се сол на вкус. След като заври супата се прибавя фидето. След увирането на фидето, тенджерата се дръпва на страни.

Супата се подправя с черен пипер на вкус. Застройва се с разбито яйце и кисело мляко. Готовата супа се поднася поръсена с пресен магданоз и парче бяло саламурено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: