Начин на приготвяне
Обелете и нарежете всички зеленчуци на дребно. Задушете ги в тенджера или тиган с мазнина. Сложете гъбите, нарязани на филийки.
Добавете каймата и пържете, докато стане на трохи и промени цвета си. Сложете всички подправки и разбъркайте.
Добавете картофите, предварително обелени и нарязани на кубчета. Запържете за кратко и сложете доматеното пюре и червения пипер. Налейте малко водичка и изчакайте да заври.
Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса.
Направете заливката, като разбиете яйцата, млякото, брашното и содата с тел. Добавете солта и магданоза, нарязан на дребно.
Излейте заливката върху мусаката и върнете във фурната, за да се запече. Извадете и сервирайте.
Мусаката с пилешко, картофи и гъби е готова.