Начин на приготвяне
Измиваме и изчистваме пилето. Осоляваме го на всякъде и разтриваме хубаво. След това правим същото и с черен пипер.
Отваряме кенче с бира и слагаме вътре едно клонче розмарин, клонче мащерка и няколко листенца мента. Опитваме се да набучим пилето и то да седи стабилно върху кенчето.
Разтопяваме маслото и слагаме 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. къри и 1 ч.л червен пипер. Мажем пилето със сместа навсякъде като се опитваме да минем и под кожата.
Може да подпъхнете под кожата малко розмарин и мащерка както и бахар. Режем скилидките чесън на две-три и също подпъхваме под кожата.
Накрая минаваме цялото пиле с къри и червен пипер, за да имаме хубава коричка. В тавата наливаме половин ч.ч вода. Печем пилето на 200 градуса - горен и долен реотан.
Пилето върху кенче от бира с билки е готово.