Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле върху кенче от бира с билки

Пиле върху кенче от бира с билки

Пиле върху кенче от бира с билки
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
30/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Ще ви е любопитно да сготвите печено пиле по тази рецепта, обещаваме"

Необходими Продукти

  • цяло пиле - 2 кг
  • тъмна бира - 330 мл
  • мащерка - прясна
  • мента - прясна
  • розмарин - пресен
  • черен пипер
  • къри
  • червен пипер
  • сол
  • масло - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме пилето. Осоляваме го на всякъде и разтриваме хубаво. След това правим същото и с черен пипер.

Отваряме кенче с бира и слагаме вътре едно клонче розмарин, клонче мащерка и няколко листенца мента. Опитваме се да набучим пилето и то да седи стабилно върху кенчето.

Разтопяваме маслото и слагаме 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. къри и 1 ч.л червен пипер. Мажем пилето със сместа навсякъде като се опитваме да минем и под кожата.

Може да подпъхнете под кожата малко розмарин и мащерка както и бахар. Режем скилидките чесън на две-три и също подпъхваме под кожата.

Накрая минаваме цялото пиле с къри и червен пипер, за да имаме хубава коричка. В тавата наливаме половин ч.ч вода. Печем пилето на 200 градуса - горен и долен реотан.

Пилето върху кенче от бира с билки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: