Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с ароматни билки

Пълнено пиле с ароматни билки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Пълнено пиле с ароматни билки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (поне 1.5 кг)
  • лук - 1 връзка
  • ориз - 1 ч.ч. предварително сварен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - 1 с.л.
  • хляб - 2 филии
  • босилек - 1 ч.л. изсушен
  • розмарин - 1 ч.л.изсушен
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • салвия - 1 ч.л. градински чай
  • стафиди - 70 г
  • орехи - 50 г
  • бульон - 60 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и задушете лука и чесъна, докато омекнат. Когато се задушат добре, ги изсипете в подходящ дълбок съд.

Добавете към лука и чесъна нарязания на кубчета хляб, ориза, подправките, стафидите, натрошените орехи, бульона и ги объркайте много добре.

Добре почистеното пиле се подсушава отвън и отвътре с помощта на кърпа или домакинска хартия. Натрива се със сол.

Напълнете пилето с плънката и затворете отвора с помощта на клечки за зъби. Поставете в намаслена тавичка, сипете малко вода и печете около 1 час и 40 минути (или до готовност) на 180 градуса.

Готовото пиле се завива с фолио за 20 минути за да се задуши. Поднася се с гарнитура задушени пресни картофи или салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: