Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Ладийки от патладжан с кайма и зеленчуци

Ладийки от патладжан с кайма и зеленчуци

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38164114
Ладийки от патладжан с кайма и зеленчуци
Снимка: Потребител#246858
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пълнени лодки от патладжан, които смело поднасяме с чаша вино"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • лук - 2 гл. големи
  • кайма - 300 г телешка
  • чесън - 1 гл.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • джоджен
  • майорана
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • вино - 1 ч. бяло
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, отрязват се дръжките им и се подваряват за 10 минути в дълбока тенджера с гореща вода и щипка сол.

Охлаждат се и се разполовяват по дължина. Издълбават се с остър нож или лъжица.

Ладийките се подреждат в широка тава и се посоляват леко, а изрязаната им среда се запазва.

Морковът се измива и настъргва. Запържва се в тиган за 2-3 минути и се прибавя каймата.

Прибавя се заделената среда от патладжаните. Следва накълцаната глава чесън и нарязаните гъби.

След 10 минути се добавят подправките: щипка джоджен и майорана, червеният пипер и сол. Обръща се няколко пъти и се налива чашата вино. Сместа къкри, докато виното се изпари и остане на мазнина.

Оттегля се от огъня и се пълнят подготвените ладийки от патладжан /около 2-3 с. л. за всяка/.

Главите лук се почистват и се нарязват на тънки кръгове, които се режат на половинки и с тях се покрива всеки от патладжаните. В тавата с пълнените патладжани се наливат две чаши вода.

Така подготвеното ястие се пече в загрята на 170 градуса фурна за 30 минути с вентилатор.

Ладийките от патладжан с кайма и зеленчуци са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: